Btw-terugvragen

Btw bij aanschaf en installatie van zonnepanelen terug te vorderen. Dat betekent ook dat het leveren van stroom tegen vergoeding gezien wordt als een ondernemingsactiviteit. En ondernemersactiviteiten zijn nou eenmaal belast met btw.

Maar hoe zit dat nou met u als particulier?

Door het investeren en laten aanbrengen van zonnepanelen ben je nog geen ondernemer. Pas als je de reststroom via het net terug levert aan uw energieleverancier bent u ondernemer. En hier komt de btw om de hoek kijken. Het leveren van de door u opgewekte stroom is belast met btw.

Deze btw wordt berekend over het vermogen in Wattpiek (Wp). De btw wordt dan uitgedrukt in een forfait. En dit forfait moet u afdragen aan de Belastingdienst. Maar dat betekent ook dat u de btw op de aanschaf van de zonnepanelen mag terugvorderen.

Hoe gaat dat nou in zijn werk?

Eigenlijk heel simpel. Wilt u de btw die aan u in rekening is gebracht voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugkrijgen dan moet u zich aanmelden bij de Belastingdienst. Als de zonnepanelen tot een (huwelijks) gemeenschap behoren kan alleen de persoon die op de energienota staat vermeld zich aanmelden als ondernemer.

Het aanmelden als ondernemer en terugvorderen van de btw kunnen wij voor u verzorgen. Als u in de jaren na de aanschaf van de zonnepanelen minder dan € 1.345,- btw moet afdragen vragen wij voor u een ontheffing aan. U hoeft dan geen aangifte btw meer te doen.

Btw Service

Om u volledig te kunnen ontzorgen bieden wij de btw service aan. De kosten hiervoor bedragen € 95,- en worden meegenomen in de totaal factuur van uw systeem. Meer informatie hierover ontvangt u tijdens de oplevering van uw zonnepanelen.

 

Contact formulier

Btw op zonnepanelen terugvragen was nooit zo eenvoudig. Vul onderstaande gegevens in, en wij verwerken de aanvraag op werkdagen binnen 24 uur. Solar Royal houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de aanvraag. Heb je vragen over het formulier of weet je niet wat er ingevuld moet worden, neem dan vooral contact met ons op, mail info@solarroyal.nl

  Zonnepanelen

  Datum aanschaf

  Totaal vermogen wp

  Totaal btw bedrag

  Heeft u geintegreerde zonnepanelen?JaNee

  Algemene gegevens

  Naam*

  Telefoon*

  E-mail*

  Straat

  Huisnummer

  Stad

  Postcode

  Rekening nummer

  Upload benodigde bestanden

  Upload een kopie van uw factuur

  Ik accepteer de algemene voorwaarden van Solar Royal

  Ik machtig Solar Royal alle werkzaamheden te verrichten welke noodzakelijk zijn om de aangifte juist en correct in te dienen.

  Ik machtig Solar Royal om, op het moment dat de btw op mijn bankrekening staat, eenmalig € 85,- te incasseren.

   
  Bel nu!