Kosten en opbrengst van zonnepanelen

Benieuwd naar de kosten en opbrengst van zonnepanelen? Met onze Dakcheck weet je in drie stappen hoeveel panelen er op je dak passen, hoeveel je per jaar kunt besparen en wat de kosten zijn. Zo gepiept!

Kosten

Wat kosten zonnepanelen nu eigenlijk? Een hele normale vraag waar we graag duidelijk over zijn. Want ja, het kost wat, maar met deze investering ga je uiteindelijk een hoop geld besparen.

Bij Solar Royal koop je topkwaliteit zonnepanelen voor een scherpe prijs, met natuurlijk de beste service. In de offerte zie je precies wat jouw nieuwe zonnepanelen gaan opleveren en natuurlijk wat de exacte kosten zijn. Mooie meevaller: iedereen die zonnepanelen koopt, kan de btw voor de aanschaf en installatie terugvragen via de Belastingdienst.

Btw-teruggave

Het volledig betaalde btw-bedrag van 21% kun je terugvragen bij de belastingdienst. Dit geldt voor de zowel aanschaf als installatie van de zonnepanelen. Op deze manier zijn de zonnepanelen een stuk aantrekkelijker geprijsd.

Opbrengst

Reken met de aanschaf van zonnepanelen op lagere energiekosten, minder afhankelijkheid van je energieleverancier en draag bij een beter milieu.

De exacte opbrengst hangt af van het soort zonnepanelen, de hellingshoek en oriëntatie van het dak, de regio waar het huis staat en hoeveel schaduw er op het dak valt. Zelfs als de omstandigheden niet optimaal zijn, kun je alsnog genoeg energie opwekken. Groot voordeel: je verdient de investering van de zonnepanelen uiteindelijk terug.

Terugverdientijd

Het tijdsbestek waarin de investering van de zonnepanelen terugverdiend wordt, heet ' de terugverdientijd'. Hoe snel dat is, hangt af van de aanschaf -en stroomprijs. Vraag nu een offerte aan en zie direct wat je gaat besparen.

De opbrengst van zonnepanelen

Wat zonnepanelen exact opbrengen is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan het soort zonnepanelen, de schaduwen die op het dak vallen en de hoeveelheid licht. Hoe meer licht, hoe meer opbrengst. Zelfs als de omstandigheden niet optimaal zijn, kun je alsnog genoeg energie opwekken.

Het gehele jaar voordeel

Het grote voordeel van zonnepanelen is dat ze ook stroom opwekken als de zon niet schijnt. In het voorjaar en de zomer is de opbrengst van je zonnepanelen hoger, doordat de dagen langer zijn. De beste maanden zijn mei, juni en juli.

Anders dan dat je misschien zou denken: zonnepanelen hebben geen hogere opbrengst op hele warme dagen. Dit komt, doordat de elektrische geleiding in de zonnecellen beter functioneert bij lagere temperaturen. Dus ook bij koud weer kun je genieten van je eigen opgewekte energie.

Rendement

Rendement is iets anders dan opbrengst. Bij het rendement van zonnepanelen wordt er gekeken naar hoeveel zonlicht er kan worden omgezet in energie of wat de zonnepanelen financieel opleveren.

Geniet van een hoog rendement

Wat is het rendement van zonnepanelen? Dat is geen eenvoudig te beantwoorden vraag. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren, zoals het soort zonnepaneel, weersomstandigheden, hellingshoek, schaduwen, leeftijd van de zonnepanelen en of er vuil op ligt. Best ingewikkeld. Maar wij maken het je liever makkelijk.

Haal alles uit je zonnepanelen

Schaduwen van andere objecten en de afstand tussen de panelen zijn factoren die de opbrengst beïnvloeden. Hier hoef jij je gelukkig geen zorgen om te maken. Het legplan en de installatie worden tot in de puntjes verzorgd door onze servicepartners. In één dag geleverd en geïnstalleerd. Lekker snel!

Jarenlang profiteren

Omdat je natuurlijk zo lang mogelijk van de opbrengst van de zonnepanelen wilt genieten, krijg je bij energiedirect.nl standaard 12 jaar garantie op de ZonGoed en ZonBeter panelen. We garanderen zelfs dat deze zonnepanelen na 25 jaar nog 80% van het oorspronkelijke vermogen hebben. Dat is mooi, want de terugverdientijd van zonnepanelen is meestal veel korter. De investering van je zonnepanelen heb al in zo'n zes tot acht jaar terugverdiend. Zo profiteer je nog jarenlang van gratis zelf opgewekte groene stroom. Het enige wat je nog zelf hoeft te doen is je zonnepanelen zo nu en dan schoonmaken. Want schone panelen hebben de beste opbrengst. Appeltje eitje!

Laat uw opbrengst berekenen

Ben jij nieuwsgierig geworden naar zonnepanelen en wil je precies weten wat het voor jou kan opleveren? Vraag dan een offerte aan bij Solar Royal en binnen 48 uur weet je precies wat het jou kan opleveren. De offerte is speciaal op maat gemaakt en bevat, dus geen algemene rekenformules die je overal op internet kunt vinden. De offerte is samengesteld door een export die al jaren expertise in huis heeft.

Bel nu!