Wat is groene stroom?

Met een zonnedak maak je gebruik van groene stroom. Groene stroom wordt opgewekt door duurzame energiebronnen, zoals de wind en de zon. Dat is beter voor het milieu dan bijvoorbeeld 'grijze' energie. Maar wat is groene energie precies? En wat zijn de voordelen van groene stroom?

Groene energie wordt opgewekt door windmolens en zonnepanelen. Energiebronnen zoals de wind en de zon zijn onuitputbaar en via deze manier komen er geen schadelijke stoffen vrij.

Grijze energie ontstaat door het verbranden van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas en aardolie. Dit zorgt voor broeikasgassen die schadelijk zijn voor het milieu. Bovendien raken deze bronnen uiteindelijk uitgeput.

De voordelen van groene stroom door zonnepanelen:

  • Zonnepanelen zijn beter voor het milieu in vergelijking met fossiele brandstoffen.
  • Je energierekening wordt lager, omdat je met zonnepanelen zelf energie opwekt.
  • Je bent minder afhankelijk van een energieleverancier.
  • Je bent niet afhankelijk van eindige, fossiele brandstoffen.


  • Hoe weet ik of ik groene stroom gebruik?

    In de praktijk merk je geen verschil tussen groene of grijze energie. Het komt uit hetzelfde stopcontact en wordt op dezelfde manier gebruikt. Voor het milieu en je energierekening is het verschil absoluut merkbaar. Als de opbrengst van je zonnepanelen je totale verbruik NIET dekt, gebruik je ook stroom van je energieleverancier. Ook in dat geval kun je kiezen voor het afnemen van groene stroom. In veel gevallen krijg je daar een garantiecertificaat of een groencertificaat voor.
    Call Now ButtonBel nu!