Hoe installeren wij een zonnepanelen systeem?

Wanneer je voor onze zonnepanelen kiest, installeren we deze op afspraak op je dak. Je bent waarschijnlijk benieuwd naar wat we tijdens deze dag precies doen. Daarom hebben we onze werkwijze stap voor stap uitgeschreven.

1. We komen langs

Op de afgesproken datum en tijd komen we bij je langs. We verwachten dat de installatie slechts één dag duurt. Van tevoren hebben we de situatie van je huis ingeschat. Hierdoor weten we of er een ladder of steiger moet komen. We plaatsen altijd eerst een valbeveiliging voordat we beginnen. Om het zonnepanelen systeem zo snel mogelijk te plaatsen, proberen we zo dicht mogelijk bij je huis te parkeren. Het is daarom handig als je van tevoren obstakels rondom het huis verwijdert, zoals een auto. Zo kunnen we snel en gemakkelijk ht dak op. Of we een kop koffie lusten? Lekker!

2. Zonnepanelen plaatsen

Na de koffie gaan we je dak op om de zonnepanelen te plaatsen. We gebruiken dakhaken en rails als montagematerialen. Eerst plaatsen we de dakhaken om de panlatten die onder je dakpannen zitten. Hierop monteren we vervolgens de rails. Als laatste stap monteren we de zonnepanelen op de rails en leggen we alvast de kabels naar de plek waar de omvormer komt.

3. Omvormer plaatsen

We plaatsen een omvormer in het huis en sluiten deze aan op de zonnepanelen. De omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. We installeren hem zo dicht mogelijk bij de panelen. Op deze manier ontstaat er zo weinig mogelijk energieverlies via de kabels. Bij de meeste daken is de ideale plek op zolder.

4. Omvormer aansluiten op de groepenkast

We trekken een kabel van de omvormer naar de groepenkast. Hierna kun je de opgewekte energie gebruiken voor de apparaten in en rondom je huis. Heb je een aparte groep voor de wasmachine? Dan plaatsen we in de buurt van de omvormer een PV verdeler, in plaats van je bestaande stopcontact. De PV verdeler heeft een stopcontact die je weer kan gebruiken voor de wasmachine.
Bel nu!