Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Je bent geïnteresseerd in zonnepanelen, maar wat zijn de voordelen van een zonnesysteem? We hebben de voordelen op rijtje gezet, waarom kiezen voor zonnepanelen een heel goed idee is.

Je energierekening gaat omlaag

Op een zonnige dag wekken je panelen constant energie op. Wanneer je de wasmachine aanzet, gebruikt de wasmachine de stroom van je panelen direct. Je 'koopt' op dat moment geen stroom, waardoor je minder afhankelijk bent van je energiemaatschappij.

Zonnestroom is milieuvriendelijk

De zon is een natuurlijke bron van energie. Wanneer je zonnepanelen aanschaft, weet je dus zeker dat de stroom die je opwekt echt groen is. Groene energie is duurzaam en niet schadelijk voor het milieu. Door het gebruik van zonnepanelen draag je dus bij aan een beter klimaat.

De verlengde salderingsregeling is gunstig

In april 2019 werd bekend gemaakt dat de huidige salderingsregeling tot 2023 niet zal veranderen. Dit houdt in dat je tot die tijd volledig profiteert van de zonne-energie die je teruglevert aan het elektriciteitsnet.

De waarde van je huis stijgt

Een ander groot voordeel van een zonnedak is, dat de waarde van je huis erdoor stijgt. Mocht je gaan verhuizen, dan zijn de energiekosten voor de volgende bewoner namelijk lager. Ook verbeteren zonnepanelen het energielabel van je woning, omdat je gebruik maakt van groene stroom.

Je krijgt de btw terug

Wanneer je een zonnesysteem aanschaft, kun je als particulier de btw (21%) terugvragen bij de Belastingdienst. Wij helpen je hiermee door samen te werken met De Centrale BTW Teruggave.

Zonnepanelen gaan lang mee

Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. Wanneer je jouw zonnesysteem goed onderhoudt en regelmatig controleert, kan dit zelfs langer zijn.

Een zonnedak vergt weinig onderhoud

Het onderhouden van een zonnedak is eenvoudig en gemiddeld maar één keer per jaar nodig. Is je dak moeilijk bereikbaar? Schakel dan een bedrijf in om je zonnepanelen te reinigen.
Bel nu!