Wat betekent de nieuwe salderingsregeling?

De salderingsregeling zonnepanelen zorgt ervoor dat je de stroom die je opwekt met zonnepanelen kunt terugleveren aan je energieleverancier, in ruil voor een vergoeding. Wil je weten wat dit betekent voor de terugleversubsidie van jouw zonnestroom? Je leest het in dit artikel.

De salderingsregeling tot 2023

Tot 2023 zal er niets veranderen aan het salderen en terugleveren van energie en aan de vergoeding die je daarvoor ontvangt. Mocht je dus overwegen om zonnepanelen te kopen, dan is nu een goed moment. De energie die opgewekt wordt door je zonnedak, bespaar je op je energierekening. Je ontvangt ook nog steeds een vergoeding van je energieleverancier wanneer je meer energie opwekt dan je verbruikt.

Wat gebeurt er na 2023?

Na 2023 blijft de salderingsregeling bestaan, maar zal deze stapsgewijs (met 11% per jaar) worden afgebouwd. Dit komt onder andere omdat steeds meer mensen gebruik maken van zonne-energie. De afbouwperiode van de huidige salderingsregeling loopt tot 2031. Na 2031 zal er geen sprake zijn van een vergoeding op je teruggeleverde stroom vanuit de rijksoverheid. Dat betekent dat je na 2023 jaarlijks een kleiner bedrag terug zal krijgen voor de teruggeleverde zonnestroom. Je kunt de panelen nog steeds terugverdienen, waardoor een zonnedak een aantrekkelijke investering blijft.

Terugverdientijd

Overweeg je om binnenkort zonnepanelen te kopen? Wij zorgen bij het maken van onze berekening, dat je terugverdientijd minder is dan 10 jaar. Op deze manier blijft investeren in zonne-energie rendabel. We nemen ook de veranderingen en de afbouw van de salderingsregeling mee in de berekening. Na 2031 ontvang je het kale energietarief voor je teruggeleverde stroom, we verwachten dat dit in 2032 gemiddeld 9 cent per teruggeleverde kWh is.
Bel nu!