Wat is salderen?

Soms wekt je zonnedak meer energie op dan je gebruikt. Bijvoorbeeld op zonnige dagen en als je energieverbruik laag is. In dat geval gaat het overschot aan energie naar je energieleverancier, dit noemen we terugleveren. De energieleverancier verrekent de teruggeleverde zonne energie vervolgens met de energie die je hebt afgenomen. Hierdoor kan je energierekening op jaarbasis lager worden. Dit heet salderen.
Optie 1: Je hebt meer energie afgenomen dan je hebt teruggeleverd met je zonnepanelen. Je energieleverancier brengt de resterende kosten dan bij je in rekening.
Optie 2: Je hebt minder energie afgenomen dan dat je hebt teruggeleverd. In dat geval betaalt je energieleverancier je een vergoeding. Het verschilt per energieleverancier hoeveel je terugkrijgt.

Wat betekent dat voor mijn energiekosten?

Aan de hand van de hoeveelheid energie die je op hebt opgewekt en gebruikt, zijn er 2 opties mogelijk. Bedenk wel dat salderen betrekking heeft op de jaarafrekening van je energiekosten. Het gaat dus om de langere termijn.

Wat moet ik doen om te salderen?

Voor de installatie van je zonnedak, zorgen wij ervoor dat je bent aangemeld bij je netbeheerder en energieleverancier. Je hoeft hier zelf niets voor te doen.

Helpt de salderingsregeling om te verdienen aan mijn zonnepanelen?

Wanneer je op jaarbasis meer energie teruglevert aan je leverancier dan je ontvangt, krijg je een vergoeding. Het verschilt per energiemaatschappij hoeveel je precies ontvangt. Denk aan een teruggave van 4 tot 12 cent voor één kWh. Verwacht je meer te gaan opwekken dan afnemen? Zoek dan een leverancier die zoveel mogelijk vergoedt.
Bel nu!