Wat is zonne-energie?

Wanneer je kiest voor zonnepanelen wek je zonne-energie op, maar wat is dat precies? Deze energie wordt opgewekt door de warmte en het licht van de zon. Voor het opwekken van zonne-energie heb je zonnepanelen nodig. De zonnecellen in deze panelen zetten de energie vervolgens om in elektriciteit die je gebruikt in huis.

Hoe werkt zonne-energie?

Zonnepanelen zijn onder andere opgebouwd uit lagen silicium met daarin zonnecellen. Deze elektrische cellen vangen het zonlicht op. Hierdoor ontstaat een zogenaamde fotovoltaïsche reactie. De cellen in het materiaal van de zonnepanelen beginnen door de warmte en het licht te bewegen. Hieruit ontstaat energie. Via de omvormer wordt de zonnestroom in het huis omgezet in bruikbare energie waardoor je bijvoorbeeld een wasje kan draaien.

Is zonne-energie duurzaam?

De zon is een onuitputtelijke en natuurlijke bron van energie. Er komt bovendien geen koolstofdioxide bij vrij; een stof die schadelijk is voor het milieu. Energie die door de zon wordt opgewekt is dus duurzaam en staat ook wel bekend als 'groene stroom'. Dit kun vergelijken met energie wat wordt opgewekt door bijvoorbeeld windmolens. Het is een veiligere en betere vorm dan bijvoorbeeld kernenergie. Bovendien wekken zonnepanelen zelfs op minder zonnige dagen gewoon energie op.

Is investeren in zonne-energie een goed idee?

Investeren in zonne-energie is altijd een goed idee. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder afhankelijk bent van je energieleverancier, omdat je met je zonnepanelen je eigen stroom opwekt. De stroom die je niet gebruikt, lever je terug aan het elektriciteitsnet. Daar ontvang je een vergoeding voor. Daarnaast verhogen zonnepanelen op je dak de waarde van je woning. De meest belangrijke reden voor het kopen van zonnepanelen en het investeren in zonne-energie, is natuurlijke de energierekening naar beneden gaat. Bij de aanschaf van zonnepanelen van Solar Royal het noodzakelijk dat het dak geschikt is en dat je eigenaar of mede eigenaar van dit ak bent. Weten of zonnepanelen bij jou passen? Vraag dan een offerte aan bij Solar Royal!

Is zonne-energie de toekomst?

We zien dat het investeren in duurzame energiebronnen steeds belangrijker wordt voor zowel particulieren als bedrijven. De energie van de zon is in overvloed beschikbaar en de ontwikkeling van nieuwe zonnepanelen gaat hard. Nieuwere generaties zonnepanelen wekken meer energie op en gaan langer mee. Ook het ontwikkelen van nieuwe soorten panelen gaat in een rap tempo. Denk daarbij aan flexibele, of zonnepanelen in glas of dakpannen.
Bel nu!