Zo werkt zonne-energie opslaan

Wanneer de zon vol op zonnepanelen schijnt, wordt de stroom die je opwekt direct gebruikt. Zet je op dat moment bijvoorbeeld de wasmachine aan? Dan werkt deze op zonnestroom. Soms wekken panelen meer energie op dan je op dat moment nodig hebt of gebruikt. Wat gebeurt er dan met deze energie? Is het mogelijk om zonnestroom op te slaan en hoe werkt dat? Je leest over deze zaken hier meer over.

Een van de meest voorkomende manieren om je voordeel te doen met opgewekte zonne-energie die je niet gebruikt, is door te salderen. Jouw energieleverancier rekent uit hoeveel energie je gebruikt hebt en verrekent dat vervolgens met de stroom die je terug levert aan het elektriciteitsnet. Je energierekening kan op deze manier dus lager uitvallen. Op deze manier verdien je dus aan je zonnedak.

Een accu voor zonnepanelen

Er wordt hard gewerkt aan de technologie voor een accu voor zonnepanelen. Op deze manier is het mogelijk om de stroom die wordt opgewekt via het zonnedak, maar niet direct wordt gebruikt, op te slaan in een zonnepanelen accu om deze energie later te gebruiken.

Wij bieden deze optie vooralsnog niet aan omdat deze accu's op het moment relatief duur zijn. Op deze manier wordt de terugverdientijd van het systeem zo lang, dat het aanschaffen van zonnepanelen met accu nog niet rendabel is. Wanneer de capaciteit en prijs van accu's voor zonnepanelen wel bijdragen aan het rendement van je systeem, en de levensduur van dit soort accu's langer wordt, gaan we deze optie aanbieden.
Bel nu!