Zonnepanelen plat dak: zo gaan we te werk

Zonnepanelen zijn geschikt voor op de meeste platte daken. Vooral op een plat dak met een zuidelijke oriëntatie en weinig schaduw zorgt een zonnesysteem vrijwel altijd voor een gunstige energie opbrengst. In dit artikel leggen we uit waar wij op letten bij het ontwerpen en installeren van zonnepanelen op jouw platte dak.

Schaduw en oriëntatie

Het is belangrijk dat er geen of weinig schaduw op je zonnepanelen valt. Schaduwval van bomen of ventilatiepijpjes of een noordelijke oriëntatie kunnen ervoor zorgen dat je panelen minder energie opbrengen. Misschien zelfs te weinig voor een uiteindelijke opbrengst die gunstig genoeg is om over te gaan tot het aanschaffen van een zonnedak. Onze adviseurs kijken daarom altijd naar jouw situatie en geven je passend advies.

Legplan zonnepanelen plat dak

Het legplan is het ontwerp van je zonnepanelen zoals ze als totaal systeem op je dak komen te liggen. We kunnen de panelen op 2 manieren plaatsen; landscape en back2back. Wat het meest geschikt is, verschilt per dak. Onze adviseurs kijken daarom wat het best past bij jouw situatie.

Windmarge

Wanneer de panelen te dicht bij de rand van het dak worden geplaatst, kan de wind die langs de gebouwen omhoog waait ervoor zorgen dat de panelen van je dak waaien. Om dit te voorkomen, houden we bij het ontwerpen van het legplan en bij het installeren van de panelen rekening met afstand tot de dakrand. In sommige gevallen is het mogelijk om wat dichter bij de dakrand te installeren door de zonnepanelen aan de rand te verzwaren met extra ballast.
Call Now ButtonBel nu!